Project omschrijving

Bij Kerst denken we aan Coca-Cola. Bij Halloween aan Fanta. Tenminste, nu dan.

Fanta staat voor fun met vrienden en een feestdag als Halloween past hier perfect bij. Daarom heeft Fanta de blikjes en flesjes dit jaar extra spookachtig gemaakt en ze in een gruwelijk jasje gestoken.

Kunstenaar en illustrator Noma Bar bedacht vier Limited Edition verpakkingen met griezelfiguren die de Fanta verpakkingen tot leven brachten.

Het skelet op Fanta orange had bijvoorbeeld sinaasappelschijfjes als ogen en de heks op Fanta Lemon een citroenschijfje als mond. Ook zorgde Fanta voor angstaanjagende Snapchat lenzen. Nederlandse tieners vierden Halloween als nooit tevoren.

blogger voorstel
Om de Nederlandse tieners effectief en direct te bereiken, zette Fanta bloggers in. Naast een groot bereik wilde Fanta de Snapchat lenzen, pranks en scarify your video’s terugzien op de social kanalen van de tieners.

De content studio zorgde voor een blogger voorstel met een selectie matchende influencers. Bij iedere blogger zat een zo gedetailleerd mogelijk overzicht met kenmerken van de doelgroep (interesses, leeftijd %, woonplaatsen, etc).

blogger management
De keuze viel op Mascha (Beautygloss), Denise (iamtheknees) en Oma Miep. De content studio zorgde ervoor dat deze bloggers duidelijk gebriefd werden, de content creatief was en alles op tijd geplaatst werd.