Project omschrijving

“Plastic Whale doesn’t like to talk about the problem too much. They rather work on the solution for plastic free waters.”

Collect. Create. Educate.
In 2011 organiseert Plastic Whale het allereerste ‘Plastic Fishing Event’ ooit. Met succes, want 450 vrijwilligers sprongen aan boord en visten zoveel mogelijk afval uit de grachten van Amsterdam. De plastic-vangst wordt verwerkt tot plastic PET-schuim, dat als basis dient voor nieuwe boten. Inmiddels heeft Plastic Whale 12 boten en één belangrijke missie: plasticvrije wateren wereldwijd. Helpen? Kan! Boek een Airbnb Plastic Fishing trip of kom vissen met collega’s en maak er een bedrijfsuitje van.

Plastic Whale op social
de content studio bedenkt een social media strategie voor Plastic Whale met Instagram, LinkedIn en Facebook als belangrijkste kanalen. De Plastic Whale schippers hebben een belangrijke rol gespeeld bij het samenstellen van de contentpijlers. Het zijn immers de schippers, die dagelijks tijd spenderen op de Plastic Whale boten en dagelijks plastic vissers uit allerlei landen spreken. Eén van de redenen waarom we hen gevraagd hebben video’s aan boord te maken en het Plastic Whale Monday News in te spreken.

Missie Plasticvrij Water
Met ‘We Educate’ in het achterhoofd lanceert Plastic Whale een nieuw project: Missie Plasticvrij Water. 24 basisscholen uit 6 steden in Nederland sluiten zich aan en battelen tegen elkaar met zoveel mogelijk afval uit het water vissen als doel. Elke deelnemende klas krijgt ook een lesprogramma over het probleem van de plastic soep en moet een idee bedenken om hun school zoveel mogelijk plasticvrij te maken.

de content studio creëert maandelijks social media content voor Missie Plasticvrij Water. Check hier het Instagram kanaal.